Gregorie Bolder

Hiernamaals Arnhem - Oog op Arnhem - Greogorie Bolder

Gregorie Bolder van STUDIO BOLDER heeft in de loop der jaren veel ondernomen. Terugkijkend zijn 3 grote thema’s te herleiden: mode, mensen en manieren.

Mode

Sinds haar jeugd (ver-)maakt Gregorie kleding. Voor zichzelf en voor vriendinnen. Het begon uit kostenbesparing maar later uit overtuiging. Wist u dat een groot deel van de gangbare confectie in winkels wordt vernietigd? Dat is onacceptabel. Daarom bewerkt zij kwalitatief hoogstaande kleding en geeft het een tweede leven.

In 2015 presenteerde STUDIO BOLDER tijdens De Nacht van de Mode een nieuw label: STUDIO BOLDER > JEANS. Het maken van denim is zeer milieubelastend. Door deze populaire stof te hergebruiken wordt extra vervuiling voorkomen.

De ontworpen kleding is voor stoere, zelfbewuste vrouwen en mannen die zich willen onderscheiden met aparte ontwerpen en onverwachte stof- en kleurcombinaties. Zonder concessies te doen aan comfort en vrouw- of mannelijkheid.

Inspiratie doet Gregorie op in de (sociale) media en op straat. En door al bestaande (folkloristische) kleding ofwel ‘kleding met geschiedenis.’

Mensen

Mensen boeien Gregorie. Wat hen drijft, of juist tegenhoudt. Ze komt tijdens haar loopbaan regelmatig terecht in situaties waarin ze mensen begeleid, op dit moment als stagebegeleider van mode- of zorgstudenten. Ze houdt van het twee-richtingen-verkeer: ervaring en vakmanschap overdragen en inspiratie en enthousiasme ontvangen van de studenten. De studenten inspireren haar, net als de contacten met klanten in de winkel of tijdens de workshops.

Manieren

Gregorie bepaalt de regels graag zelf. Dat is de reden waarom ze een eigen atelierwinkel heeft en niet ergens in dienst werkt. Misschien is het Gregorie, als dochter van Aannemingsbedrijf Gebroeders Bolder, met de paplepel ingegeven? Enige eigenwijsheid is nodig in de mode. Hoe anders ontwikkel je een eigen stijl, een eigen label?

In winkelatelier STUDIO BOLDER in het Modekwartier Arnhem komen de thema’s bij elkaar. Deze plek is een startpunt voor nieuwe ideeën, activiteiten en ontmoetingen.

Meer over Gregorie Bolder lees je op haar LinkedIn profiel.

Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone